Să folosești masini de tuns ca începător nu este atât de greu pe cât ai putea crede. Te-ai gândit vreodată câți bani ai putea economisi aranjandu-ti singur părul? Mașinile de tuns își vor face treaba pentru orice fel de tunsoare.

Tăierea părului cu aparatele de tuns și coafarea nu ar trebui să pară un coșmar și nu ar trebui să-ți fie teamă să prinzi taurul de coarne și să o faci singur.

Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a te ajuta să obții acea tăietură perfectă pe care ai fi primit-o la frizerie.

Cu puțină practică și răbdare, vei ști cum să tunzi părul la un standard foarte bun.

Între muncă, familie și viața socială, programarea unei întâlniri pentru a-ți vedea frizerul poate ramane la urmă. Adaugă și faptul că ar putea deveni foarte costisitor faptul ca trebuie să mergi des pentru a-ți menține aspectul, iar ideea de a învăța cum să-ți tunzi singur părul începe să arate mult mai bine! De aceea, am pregătit acest ghid cu tot ce trebuie să știi despre cum să-ți tunzi singur părul cu mașina de tuns acasă. 

Instrucțiuni pas cu pas despre cum să-ți tunzi singur părul cu mașina de tuns

Pasul 1: Spală părul bine

Părul curat va ușura tăierea firelor deoarece părul gras tinde să se lipească și să se prindă de mașina de tuns. Asigură-te că te piepteni și că parul tău este complet uscat înainte de tuns, deoarece părul umed nu se întinde la fel ca părul uscat și poate avea ca rezultat un aspect diferit de cel pe care îl cauți.

Pasul 2: Tunde-ți părul într-un loc confortabil

Asigură-te că ai acces la o oglindă și apă înainte de a-ti tăia singur părul cu mașina de tuns. De acolo, tunde-ți părul la modul în care îl porți în mod normal sau ai dori să-l porți.

Pasul 3: Începe să tai

După ce ai ales coafura dorită, seteaza mașina de tuns corespunzător (de obicei un număr mai mic) cu care trebuie să începi. De acolo, începe să tai părțile laterale și din spate ale părului. Cu marginea lamei, taie de jos în sus din partea de jos a părților laterale. Înclina lama de tuns într-un unghi în timp ce lucrezi pentru a crea o decolorare uniformă cu restul părului. Repeta acest proces pe cealaltă parte a capului înainte de a te muta la partea din spate, asigură-te că fiecare parte este uniformă pe măsură ce înaintezi.

Pasul 4: Tunde-ți partea din spate a părului

Odată ce părțile laterale sunt complete, taie parul din partea din spate a capului, utilizează aparatul de jos în sus, așa cum ai făcut cu părțile laterale. Este nevoie de timp pentru a învăța cum să-ți tunzi parul din partea din spate, așa că asigură-te că mergi încet. Pentru a te asigura că tai uniform, ține o oglindă în spatele tău, astfel încât să-ți poți verifica progresul pe măsură ce tai. Tunde parul la aceeași lungime la spate ca și pe părțile laterale ale părului, cu excepția cazului în care coafura necesită ceva diferit.

Pasul 5: Oferă-ți un fade

Apoi, trece peste jumătatea inferioară a părului cu aparatul de tuns pe o poziție inferioară fata de cea cu care ai început pentru a-ti estompa părul. Lucrează încet în timp ce utilizezi mașina de tuns pentru a asigura o uniformitate mai mare. 

Pasul 6: Folosește foarfece sau un pieptene

Folosește foarfece de păr, începe să tai partea superioară a părului în secțiuni. Foarfecele de uz casnic nu sunt suficiente, deoarece nu sunt suficient de ascuțite pentru a-ti tăia părul. Folosește-ți degetele sau un pieptene pentru a ridica părul din vârful capului, astfel încât părul să fie paralel cu partea din față a liniei părului. Asigură-te că lucrezi încet și cu atenție în secțiuni de 6 milimetri. Pe măsură ce tai, trage puțin din secțiunea tăiată anterior în noua secțiune ca ghid. Începe întotdeauna cu tăieturi conservatoare, mergând până la lungimea dorită.

Pasul 7: Rafineaza-ti părul

Odată ce tăierea este completă, utilizează o oglindă pentru a-ti verifica părțile laterale și partea din spate a capului pentru a vedea că totul este uniform. Pieptăna-ți părul drept și apuca o secțiune orizontală din aproximativ același punct de pe fiecare parte a capului pentru a vedea dacă secțiunile au aceeași lungime. O regulă generală bună este să tai întotdeauna mai puțin la început și să retușezi mai mult mai târziu.

Pasul 8: Taie-ti perciunii

Folosind mașina de tuns sau un aparat de ras, taie perciunii începând de jos în sus până la lungimea dorită. Pune-ți degetele sub fiecare perciune pentru a te asigura că au aceeași lungime.

Pasul 9: Fă ultimele retușuri tunsorii tale

Taie progresiv pe măsură ce ajungi spre ceafă. Odată ce ai terminat, clăteste-ti capul pentru a îndepărta orice fire de par rămase de pe gât și față. După usuca-te cu prosopul, și fa-ti frizura cum dorești.

Mergi încet! Va dura timp să te obișnuiești să-ți tunzi singur părul și să te familiarizezi cu acest lucru.

Taie întotdeauna în funcție de modul în care părul îți crește și se întinde.

Opreste-te ocazional în timp ce tai pentru a te asigura că nu există păr prins în mașina de tuns, deoarece acest lucru ar putea provoca iritații.