Ati luat decizia finala de a adera la familia mare a hair stylistilor? Sunteti incepator sau aveti foarte putina practica in domeniu? Primiti sincere felicitari si cateva sfaturi utile si recomandari. Cu un bagaj mare de cunostinte si stapanind secretele acestei meserii, cariera voastra va fi una de succes. Si, desigur, trebuie sa incepeti de la ce este mai important – alegerea corecta a instrumentelor de lucru.

Sfaturi utile si practice in alegerea instrumentulelor de lucru

Nu economisiti bani cand vine vorba de instrumentele voastre de lucru. Mai usor si mai profitabil este daca alegeti calitatea si nu cantitatea. Nu uitati ca e „mai bine mai putin dar bun decat mai mult dar prost”. Instrumentul este cartea voastra de vizita si reprezinta o calitate inalta a muncii!


Alegeti foarte minutios foenul. El trebuie sa va fie foarte comod, anume pentru mana voastra dar sa nu fie greu, sa aiba un fir lung si butoanele amplasate convenabil.


Interesati-va din ce metal sunt facute foarfecele. Metalul trebuie sa fie de calitate inalta, cu adaos de elemente, ceea ce face echipamentul rezistent si durabil la cadere, coroziune si umiditate.


Alegeti-va corect pieptenii. Un incepator are nevoie ce mai multi piepteni, pentru o munca confortabila. Este indicat sa aveti pe langa un piepten combinat, atat cu dinti mai rari cat si mai desi, de o singura culoare si un piepten lung, cu coada de masa plastica. Si nu uitati ca va trebuie si un pieptene pentru parul des si cret.


Cand alegeti periile pentru coafat uitati-va la diametrul lor. Cea mai buna varianta ar fi peria cu manerul de lemn si cu invelis de ceramica.


E de dorit sa va alegeti toate instrumentele din acelasi magazin. Pentru confort, pentru a primi discount sau oferte promotionale si pentru simplitatea in deservire.

Setul cu instrumentele de baza:

Foarfeca de metal dreapta;

Foarfeca de metal pentru filare;

Piepteni (de dorit minim trei, diferite, pentru orice tip de par);

Masina de tuns parul;

Bigudiuri de marimi diferite;

Complet de clipsuri pentru prins parul (profesionale);

Foen;

Perie pentru a scutura parul de pe pielea clientului;

Manta de tuns.

Desigur ca, in timp, veti avea nevoie de mai multe instrumente dar noi v-am prezentat setul de baza care este necesar pentru a incepe munca intr-un coafor. Nu uitati sa aveti permanent grija de echipamentul vostru. Ingrijirea corecta si la timp va creste durata de viata a instrumentelor care va pot asigura o cariera de succes.


Va doresc o alegere corecta!